Om mig

MEDCINKVINNAN

Jag heter Annika Månstråle Jönsson och är 58 år och bor i Luleå och lever så nära jag kan min egen kreativitet och lust att skapa.  Jag är schamansk medicinkvinna med många utbildningar inom schamanism och gudinnetro. Jag har rest en del och fått många initieringar som jag under många år gett vidare. Medicinkvinnan gör sitt kall inom en mängd olika områden med den gemensamma nämnaren att ge ut kärlek och healing till det heligt feminina och moderjord som kommer att få sin kraft åter. 

ANDLIGHET

Inom det andliga har jag utbildning till reikimaster och flera fortbildningar där bla Karmareiki och Imarareiki. Jag har vittidshealing som arbetar med andra frekvenser. Inom schamanism har jag utbildning inom Core schamanism samt inkatraditionen. Jag har jobbat mycket med de nordiska gudinnorna och har samiskt påbrå längre bak i släktledet. Inom gudinnetron har jag arbetat med många gudinnor  inom den vediska tron samt den egyptiska med Isis, Hathor och Sekhmet framförallt.

YOGA

Under många år har jag som upplärd i kundaliniyoga haft egna grupper. De sista 10 åren har jag utvecklat min egen yoga som är mjuk följsam och lyhörd för kroppens behov. Jag har grundutbildning i Ayur Veda och är utbildad shiatsuterapeut där man arbetar på kroppens meridianer och skapar balans. 

RESOR

Jag har varje år utbildningar utomlands på gudinnetempelområden i Egypten, Gozo/Malta och i Abisko.

YRKESLÄRARE

Jag har också  i 30 år arbetat som barnavårds lärare och utbildare/fortbildare för blivande förskolepersonal vilket jag gör fortfarande. Från i  höst  har jag startat  upp en på plats SY språkintegrerad barnskötarutbildning i Luleå där vi arbetar med alla uttrycksformer och skapandet som en röd tråd för att lära in språket och yrkesämnena.

KONST

Jag har en bred kunskap inom konstområdet mest tack vare mitt eget intresse  och passion inom olika områden som jag lärt känna. Jag började med akvarell vid 18 års ålder för att sen gå igenom textil, olika hantverk, akryl, trumbygge och en massa annat. Jag har undervisat i Bild och form kurser på distans under några år och har arbetat med skapande verksamhet i 30 år för blivande barnskötare i olika ateljeér 

Inom konsten har har jag lärarutbildning i Vedic Art metoden samt fortbildnng i Vedans fyra pelare. Jag har även  en egen utbildning som jag kallar Sacred Art där man målar från sitt inre. Från den traditionella konstutbildningen har jag fyra terminer på Sunderby folkhögskola kvällskurs Aftonskola med utbildning i grunderna i Akryl, akvarell, grafik, 3 D mm Jag har också en hantverksutbildning från Kalix folkhögskola. Teoretiskt har jag konst och bildvetenskap från Karlstads universitet, Estetik från Luleå universitet och Ateljéarbete i förskola från Kalmar universitet samt Pedagogistautbildning från Göteborgs universitet. 

 

KONSTUTSTÄLLNINGAR

Biblioteket Gammelstad kommer snart 13 maj- 14 juni 2019  " Kvinno - Cirklar" Grafik och akryl
Sunderby folkhögskola öppet hus mars 2019
Gudinnor och medicinkvinnor Kvinnobiblioteket Björkskatan Luleå 2019
Sunderby folkhögskola  Aftonskola 2018 
Julsalong Kvinnobiblioteket Björkskatan Luleå 2017
Konstvågen Göteborgs skärgård 2015
Fiskemuseet Hönö Klåva 2015