Helgkurs Vedic art HIndersön sommaren 2020

Kostnad kurs 1800 kr                                                                                                           

Plats  HIndersöns hembygdsgård

Tid    Fre 8- 16  Lör och Sön 10-16 

Transport Vi åker bokad taxibåt tillsammans tigit fredag morgon och åter tidigt måndag morgon 

Boende Boende 100kr/natt 

Vedic art är för mig transformation och passion när konstens gudinna kliver in och bjuder upp till en färgernas dans.

Det är sjutton princinciper som underlättar skapandet, tar bort motstånd i processen och gör det lätt att ta fram vår inre kreativitet. Grundsynen är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln. Måleriet ett viktigt redskap för att plocka fram dessa inre resurser så att de kan användas på ett konkret sätt i både livet och konsten. Du behöver 2 helgkurser för att få alla 17 principer.   Under kurserna får vi verktyg för att själva utforska vårt skapande uttryck. Ofta upplever vi att vi själva utvecklas lika mycket som vårt måleri under resans gång. Det kommer till stor del vara ditt eget målande som är i fokus  med tre korta föreläsningar varje dag med principerna och övningar till dessa. Du har möjlighet att måla både inne i ateljén och utomhus både stort och smått. Vi befinner oss i en naturskön miljö med lugn och ro där du har egen ateljéplats men kan även prova på att måla på staffli och utomhus.  Du får undervisning med handledning för den som önskar fram till 16.00 men har möjlighet att vara kvar på din ateljéplats på kvällen också.

 Max 6 deltagare denna helg

 

 

Hindersön

                               

 

        

VEDIC ART

Vedic art är en metod att hitta sin kreativitet och sitt sätt att uttrycka sig med färgerna tillika är det en metod för personlig utveckling. Under helgen får du verktyg för att utforska ditt eget skapande och med principernas hjälp nå kreativiteten inom dig som sen manifesteras med penseln.
 
När du målar med Vedic art kan du själv och livet utvecklas lika mycket som ditt målande. Med penselns hjälp förändrar du din tillvaro. Du går bortom prestation och krav och hittar dina inre bilder. Jag som lärare berättar inte hur vi ska måla utan möter dig i dina bilder
När vi skapar utan ansträngning kommer vi in i ett tillstånd av flow. Vi står i vår egen mittpelare och är ett med universum. Tiden upphör! Det här tillståndet är oerhört läkande och stressreducerande, Vi är i nuet och börjar resan mot att hitta vårt uttryckssätt och öppnar seendet.

Att ha med: Målarmaterial

Du kommer att ha möjlighet att måla vid bord samt samt måla stort på golv eller ute för den som önskar. Du tar med de färger och underlag du vill måla med. Det finns inga regler angående material men om du vill ställa frågor innan kursen kan du maila mig så får du förslag. 

Det kan  dock vara bra att ha grundfärgerna blå, gul, röd, vit, svart samt färger du tycker om. Akryl är en härlig färg om man känner inspiration att måla lager på lager och använda olika redskap med penslar, svampar, mm Då målar man på Panetter, som är hårdaplattor, tjock kartong, färdiguppspänd duk eller så köper man duk på metervara och klipper till själv så stort du vill måla. Vilket rekomenderas när vi ska ha med packning till ön. Linneduksbitar 60x70 cm är en bra storlek för större målningar och 30x40 för mindre. Ta också med målartejp som man fäster duken på underlag med. 

Det finns olika typer av penslar så lite blandade storlekar med penslar avpassade för akryl om du valt att köpa akrylfärger. Dessa penslar är hårdare. Allt går att rengöra med vatten. Oljefärger är dock svåra att använda på kurs då de luktar och har längre torktid.  En sprejflaska kan vara bra att ha att fukta på färgen med. En trasa att torka av färg från händer
OÖMMA kläder och gärna ett förkläde eller målarrock är skönt att ha