Vedic art är för mig transformation och passion när konstens gudinna kliver in och bjuder upp till en färgernas dans.

 Det är sjutton princinciper som underlättar skapandet, tar bort motstånd i processen och gör det lätt att ta fram vår inre kreativitet. Grundsynen är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln. Måleriet ett viktigt redskap för att plocka fram dessa inre resurser så att de kan användas på ett konkret sätt i både livet och konsten.

Under kurserna får vi i stället verktyg för att själva utforska vårt skapande uttryck. Ofta upplever vi att vi själva utvecklas lika mycket som vårt måleri under resans gång.

 Helgkurs i Vedic art grundutbildning - de sjutton principerna 27 juni - 2 juli 2019

Plats Ateljé Månstråle Boden 

Boende Det finns möjlighet till enklare boende för några personer alt vandrarhemmet i Boden 

Kostnad 3500 kr Faktura skickas via Frilans finans

Välkommen till en vecka med Vedic art. Du får alla 17 principerna under denna vecka. Det kommer till stor del vara ditt eget målande som är i fokus under veckan med tre korta föreläsningar varje dag med principerna och övningar till dessa. Du har möjlighet att måla både inne i ateljén och utomhus både stort och smått. Vi befinner oss i en naturskön miljö med lugn och ro men bara 2 km till centrum. 

Antal deltagare
Vi tar in max 6 deltagare denna helg.

 

VEDIC ART

Vedic art är en metod att hitta sin kreativitet och sitt sätt att uttrycka sig med färgerna tillika är det en metod för personlig utveckling. Under helgen får du verktyg för att utforska ditt eget skapande och med principernas hjälp nå kreativiteten inom dig som sen manifesteras med penseln. När du målar med Vedic art kan du själv och livet utvecklas lika mycket som ditt målande. Med penselns hjälp förändrar du din tillvaro. Du går bortom prestation och krav och hittar dina inre bilder. Jag som lärare berättar inte hur vi ska måla utan möter dig i dina bilder
När vi skapar utan ansträngning kommer vi in i ett tillstånd av flow. Vi står i vår egen mittpelare och är ett med universum. Tiden upphör! Det här tillståndet är oerhört läkande och stressreducerande, Vi är i nuet och börjar resan mot att hitta vårt uttryckssätt och öppnar seendet.

Att ha med: Målarmaterial

Du kommer att ha möjlighet att måla vid bord samt pröva på staffli samt måla stort på golv eller ute för den som önskar. Du tar med de färger och underlag du vill måla med. Det finns inga regler angående material. Har du eget staffli kan du ta med det.

Det kan vara bra att ha grundfärgerna blå, gul röd, vit, svart samt färger du tycker om. Akryl är en härlig färg om man känner inspiration att måla lager på lager och använda olika redskap med penslar, svampar, mm Då målar man på Panetter, som är hårdaplattor, tjock kartong, färdiguppsänd duk eller så köper man duk på metervara och klipper till själv så stort du vill måla.

Ta gärna med lite olika storlekar. Man kan också tycka att det kan vara intressant att prova akvarell ( vattenfärger) och då har man oftast akvarellpapper. Olika typer av kritor ex pastellkritor och akvarellpennor finns också som förslag på material. Av erfarenhet kan en del tycka att det är roligt med glitter och ex silkespapper som man klistrar fast för att få struktur också. Det finns olika typer av penslar så lite blandade storlekar med penslar avpassade för akryl om du valt att köpa akrylfärger. Dessa penslar är hårdare. Allt går att rengöra med vatten. Oljefärger är dock svåra att använda på kurs då de luktar och har längre torktid.

Ta gärna en plastbalja eller fler att ha dina färger i på bordet. En sprejflaska kan vara bra att ha att fukta på färgen med. En trasa att torka av färg från händer
OÖMMA kläder

Du kan köpa material och startkit på ex Dollarstore, Clas Ohlsson och Biltema som förslag. De är helt okey att börja med och har bra priser.

Anmälan via mail moderjordkraft@gmail.com