Schamanskt Medicinkvinneretreat  i Abisko  20-23 juni 2019  Sommarsolståndet FULLSATT

Välkommen till medicinkvinnans cirkel där vi möts sommarsolståndet i Abisko

Med den schamanska grundsynen  arbetar vi med trumman och trumresan som en stark teknik för helande och rituellt arbete. Det här retreatet är till för dig som både har tidigare erfarenhet av Schamanism och dig som är nybörjare och längtar efter att komma närmare dig själv och moderjord. VI arbetar med den feminina kraften med skapandet, dans, sång och glädje i kombination med vandringar i det vackra fjället och gör ceremonier.  Vi närmar oss de samiska gudinnorna och den nordiska traditionens gudinnor med framförallt Sunna som har sin högtidsdag på sommarsolståndet. Vi kommer att arbeta med elementet eld under denna helg och  ha en ceremoni för sommarsolståndet på fredagen där den livgivande solen och den nordiska gudinnan Sunna skiner så starkt. 

När vi arbetar med den Schamanska medicinkvinnans energier finns en djup filosofisk syn där allt är levande och de nordiska och samiska gudinnorna guidar oss vidare in i den matriarkala filosofin som det en gång var. När vi återfår kontakten med naturen och oss själva infinner sig ett lugn inom oss. Vi har hittat hem! Att hitta hem finns inom oss som en djup kontakt med våra rötter men utan de destruktiva mönster som funnits i årtusenden. Vi släpper och passerar dessa för att nå en djupare förankring till moder jord där vi står i vår egen mittpelare neråt och uppåt.  

Vi målar utifrån Sacred art s filosofi det själen vill förmedla och använder trumman som ett sätt att försätta oss i kontakt med vårt undermedvetna, gör trumresor och provar den nordiska traditionen Sejd som hör till Freya. 

Vi befinner oss i Abisko på turiststationen  och gör  kortare dagsvandringar  till bla den samiska offerplatsen där trumman och målarduken och färgerna är med för den som önskar. Vi kommer att arbeta med elementet eld under denna helg och börja med en ceremoni för sommarsolståndet på fredagen där den livgivande solen och den nordiska gudinnan Sunna skiner så starkt. 

 

 

"Bilden är från Den samiska offerplatsen höstdagjämningen "

Kostnad 3333 kr / person  för kurshelgen med manual och all undervisning i Schamanism och Sacred art , vandringar och ceremonier.  Du betalar in 1000 kr som anm avgift för att boka din plats. Det dras sen av på kurskostnad. 

Boende  På Abisko turiststation. Det finns möjlighet att vara en del av en 6 bäddsstuga till en kostnad av 1300 Kr/person alla nätter  vilket betalas separat direkt till mig som bokat stugan 1 vecka innan kursen. Där är det självhushållning med fullstort kök med kyl/frys, spis och mikro.

Att ta med själv: Färger och materaial för att måla,  trumma om du har, Stf kort för boendet och du får sen vid anmälning förslag på packning , kläder mmVi gör dagsturer och kommer tillbaka till stugan för middag varje dag. Frukost äter vi i stugan eller på hotellet. Lunch har vi matsäck med oss och 'äter utomhus

Plats Abisko turiststation och om Sj fortfarande tillåter kommer vi att åka tåg vidare till Katterjåkk över dagen på lördag där vi har det heliga samiska fjället Voitasrita och bäcken med så stor kraft. 

Torsdag samlas vi och installerar oss i stugan och har en kortare vattenceremoni vid Torneträsk

Fredag startar vi tidigt för en längre vandring till den samiska offerplatsen för att ha sommarsolståndsceremoni och hyllar Sunna och solen. På kvällen är vi åter på fjällstationen och tänder en eld vid vattnet och njuter av midnatssolen

Lördag åker vi tåg till Katterjokk och tar kontakt med Voitasrita , ett heligt samiskt fjäll som vi ser därifrån. Vi har ceremoni vid den levande bäcken och har sejdstaven med

Söndag gör vi en kortare vandring till den magiska platsen med utsikt mot lapporten och vilar in i energierna för att sen bege oss hemåt. 

 

Resa Ingår ej Att färdas till Abisko är enkelt med tåg. Du kliver på i södra sverige och kommer fram direkt till Abisko turiststation. Biljett Abisko turistation - Katterjokk  Abisko turistation ingår i kursavgiften ifall det tåget går. 

 

"Bilden är från Nuoljas topp med utsikt mot Torneträsk"

 

"Ett sommarsolståndsceremoni foto " 

" Sommarsolståndsceremoni med gruppfoto"