Schamanskt Medicinkvinneretreat  i Abisko  20-23 juni 2019  Sommarsolståndet

Välkommen till medicinkvinnans cirkel där vi möts sommarsolståndet i Abisko

Med den schamanska grundsynen  arbetar vi med trumman och trumresan som en stark teknik för helande och rituellt arbete. Det här retreatet är till för dig som både har tidigare erfarenhet av Schamanism och dig som är nybörjare och längtar efter att komma närmare dig själv och moderjord. VI arbetar med den feminina kraften med skapandet, dans, sång och glädje i kombination med vandringar i det vackra fjället och gör ceremonier. 

När vi arbetar med den Schamanska medicinkvinnans energier finns  en djup filosofisk syn där allt är levande. När vi återfår kontakten med naturen och oss själva infinner sig ett lugn inom oss. Vi har hittat hem! Att hitta hem finns inom oss som en djup kontakt med våra rötter men utan de destruktiva mönster som funnits i årtusenden. Vi släpper och passerar dessa för att nå en djupare förankring till moder jord där vi står i vår egen mittpelare neråt och uppåt. 

Vi kommer under helgen att arbeta med trumresan för att återfå kraft med kraftdjur på plats och få en säker och bra kanal uppåt till våra andliga guider. Vi arbetar med trumman och  skallran när vi helar och balanserar vår fysiska kropp. Vi målar utifrån Sacred art s filosofi det själen vill förmedla och använder trumman som ett sätt att försätta oss i kontakt med vårt undermedvetna. 

Vi befinner oss i Abisko på turiststationen  och gör  kortare dagsvandringar där trumman och målarduken och färgerna är med. Vi kommer att arbeta med elementet eld under denna helg och börja med en ceremoni för sommarsolståndet på fredagen där den livgivande solen och den nordiska gudinnan Sunna skiner så starkt. 

Vi kopplar också de nordiska gudinnornas kunskap och kraft till detta retreat som kombinderar kunskap och visdom med praktiskt arbete. 

 

"Bilden är från Den samiska offerplatsen höstdagjämningen "

Kostnad 3333 kr / person för privatperson (säg till om du vill ha det på företag till företagspris)  för kurshelgen med manual och all undervisning i Schamanism och Sacred art , vandringar och ceremonier.  Du betalar in 1000 kr som anm avgift för att boka din plats. Det dras sen av på kurskostnad. 

Boende  På Abisko turiststation. Det finns möjlighet att vara en del av en 6 bäddsstuga till en kostnad av 1300 Kr/person alla nätter  vilket betalas separat direkt till mig som bokat stugan 1 vecka innan kursen. Där är det självhushållning med fullstort kök med kyl/frys, spis och mikro.

Att ta med själv: Färger och materaial för att måla, Stf kort för boendet och du får sen vid anmälning förslag på packning , kläder mmVi gör dagsturer och kommer tillbaka till stugan för middag varje dag. Frukost äter vi i stugan eller på hotellet. Lunch har vi matsäck med oss och 'äter utomhus

Plats Abisko turiststation och om Sj fortfarande tillåter kommer vi att åka tåg vidare till Katterjåkk över dagen på lördag där vi har det heliga samiska fjället Voitasrita och bäcken med så stor kraft. 

Biljett till Katterjåkk ingår i såfall. 

Resa Ingår ej Att färdas till Abisko är enkelt med tåg. Du kliver på i södra sverige och kommer fram direkt till Abisko turiststation. Biljett Abisko turistation - Katterjokk  Abisko turistation ingår i kursavgiften ifall det tåget går. 

 

"Bilden är från Nuoljas topp med utsikt mot Torneträsk"

 

"Ett sommarsolståndsceremoni foto " 

" Sommarsolståndsceremoni med gruppfoto"