Varmt välkomna till vårdagjämningsceremoni där vi möter den uppvaknande moder jord inom oss och i jorden. Med trummans ljud som är moderjords puls öppnar vi upp oss efter den långa vinterns dvala likt björnen vaknar upp från sitt ide 

Vi gör trumresor, clearings och dansar in våren först inne för att sen gå ut och tända elden vid Gültzauudden på slutet.

I den nordiska traditionen har vi nu Gudinnan Idun som betyder den föryngrade. Idun har 11 äpplen I en guldkista med den stora magiska förmågan att kunna göra gudarna unga. Idun ger gudarna äpplen och är förutsättningen för att de ska behålla sin ungdom. Idun är viktig för oss kvinnor på så sätt att hon är prinsessan med den sanna oskulden som alla kvinnor behöver som en del av personligheten. Hon har nära kontakt med det inre barnets oskuldfullhet Idun tar oss till Alvernas rike och till det rike inom oss där fantasin föds.

Vårdagjämningen infaller runt 20 mars. Det blildas en skåra I tiden och möjliggör förvandling då vi balanserar mellan ljus och mörker. Inom fornnordisk kallas högtiden vårblot. Vi firar här den gröna jungfrun Ceremoni

Vid vintersolståndet skapade du planer inför det nya året. Nu vid vårdagjämningen kan du titta på dina drömmar och vad som behöver transformeras för att du ska genomföra dessa. Finns det saker du behöver ändra för att bibehålla jungfruns glädje och hälsa? Vilka personlighetsdrag behöver förstärkas för att denna förändring ska kunna ske. VI kan ikväll Bjuda in Idun och be om föryngringens gåva.

 Plats Norra strandgatan 7 med ingång från Vattnet i Luleå
Kostnad 150 kr inkl fika svischas till 0767808596 med ditt namn som meddelande. Meddela ev allergier

Ta med liggunderlag och filt + 1 äpple som symbol som vi fyller med föryngringens gåva i cirkeln.