11-18 februari 2020
Varmt välkommen till en vecka i feminin kreativ kraft med Akvarellmåleri, mandalamålning, mantran och yoga för introspektion och välmående. Vi har konstens gudinna Saraswati med oss som guidar oss inåt i oss själva i njutning av platsen, måleriet och mjuka yogaövningar.

VI bor i Los Gigantes Teneriffa med den stora klippan som håller energin vid stranden.
Undervisningen kommer att ske på hotell Harbor Club i Los Gigantes Teneriffa. Du bokar själv resa och boende och det finns såklart fler exempel på orten. Längst ner i meddelandet ges förslag på resa med boende via tui
Morgonen börjar vi på stranden med yogaövningar för den feminina kraften och avstressning. Vi njuter med ett dopp och går upp för undervisning i lounchen på hotellet.
Yoga 9-10 och sen Undervisning , fritt måleri samt mantrasång blandat med vila i solstolen, sköna dopp, handledning och fördes som önskar utflykter, vandringar i bergen som finns bakom oss och håller energin.

Los Gigantes är en av mina favoritplatser på Teneriffa med sitt lugn och den enorma klippan som håller energin så starkt. KursInnehåll:
Grunderna i akvarellmåleri med övningar, färglära, experiment och lek med akvarellfärgerna/vattnet och pappret som är en treenighet att utforska.
Naturmåleri med akvarell
Mandalamålning med bakgrund, historik och mantran
Yoga för feminin kraft med med övningar att öppna upp höfter och hjärtat
Mantrasång som ger djup avslappning och kontakt med din inre Musa som har en plan för dig och kreativiteten samt för Saraswati och kontakten med henne.

Material som tas med själv:
Akvarellfärger ( förslag kommer ges på grundfärger att ha med själv)
Penslar( har du med själv men jag har extrapengar att låna)
Maskeringstejp tas med själv
Passare
Akvarellpapper gärna 250 gram eller mer
Plastburk med lock för vatten
Ryggsäck för utflykt med akvarellblock

Material som ingår:
Blyertspennor och sudd
Mallar till mandalamåleri
Underlag att måla på ( Ingår 40x40 för att du lätt ska kunna sitta var du vill och måla ute)
1 30x30 handgjort indiskt papper för mandalamåleri 600 g
Finns att köpa mer av det pappret om man behöver
Små bitar grov gräng olika akvarellpapper till övningarna

Kostnad för utbildning 3500 kr inkl moms som faktureras via Frilans finans
Anm avgift 1500 kr återbetalas ej vid avbokning
Ingår ej:
Resa och boende
Förslag på resa med Tui från Stockholm

https://www.tui.se/resa/spanien/teneriffa/los-gigantes/bahia-flamingo/?partysizes=1;&departureCode=ARN&departureDate=2020-02-11&duration=8&flexibility=0&referer=searchresult

Anmälan och förfrågningar till moderjordkraft@gmail.com

Om Annika

Jag är född och uppväxt I Boden och med 5 år I södra Sverige som gäst är jag numer på plats i norr. Jag är 58 år och har I 28 år arbetat som barnavårdslärare och arbetar idag SY språkintegrerad komvux barnskötarutbildning med röd tråd av skapande verksamhet, drama och musik

Jag har utbildningar I Vedic art som konstmetod samt 4 terminer på Aftonskola - konst vid Sunderby folkhögskola. Jag har även en hantverksutbildning från Kalix folkhögskola och har läst estetik vid Luleå Universitet samt har en utbildning i ateljéarbete i förskolan.
Jag har en gudinnetro och har arbetet under många år med att lära känna de olika gudinnorna och har stark kontakt med den Egyptiska traditionen och den Vediska. I den Vediska traditionen har jag även grundutbildning i Ayur Vedan.

Jag har en stor kärlek till Akvarellfärgerna som har så många fantastiska egenskaper tillsammans med pappret och vattnet. Jag utforskar konsten inom mig i en nära relation med de olika medierna och använder musiken och mantrat som ett sätt att nå den inre konstens gudinnan som jag tror finns inom alla när allt tystnar. Det kräver tid att nå sitt inre. Där bor kreativiteten


Utställningar
Biblioteket Gammelstad kommer snart 13 maj- 14 juni 2019 " Kvinno - Cirklar" Grafik och akryl
Sunderby folkhögskola öppet hus mars 2019
Gudinnor och medicinkvinnor Kvinnobiblioteket Björkskatan Luleå 2019
Sunderby folkhögskola Aftonskola 2018
Julsalong Kvinnobiblioteket Björkskatan Luleå 2017
Konstvågen Göteborgs skärgård 2015
Fiskemuseet Hönö Klåva 2015